نکاتی از سخنرانی حجت الاسلام مؤمنی به شرح زیر است:
*در پی کسب معرفت باشیم؛ اگر عطش معرفت در انسان باشد، یقینا برایش حاصل می شود. اگر حقیقتا نور معرفت در دل انسان باشد از معصیت دور می شود.
*امام صادق(ع) تنها راه ثبات قدم در آخرالزمان را چنگ زدن به ریسمان محبت اهل بیت(ع) می دانند و این محبت در گرو معرفت به دست می آید. البته لازمه معرفت به ائمه اطهار(ع) این است که زندگی انسان مطابق زندگی ایشان باشد.
*امام کاظم(ع) می فرمایند: «نحن نور لمن تبعنا؛ ما نور هستیم برای کسی که از ما تبعیت کند»؛ تبعیت فرع بر معرفت است؛ وقتی انسان بداند بی حرمتی به والدین چقدر مضرات دارد، محبت پدر و مادر در دلش استوار و محکم می شود و امر آن ها را فوری امتثال می کند.
*از ائمه(ع) ثبات قدم بخواهیم؛ بخواهیم نگاه ولایی به قلب و وجود ما داشته باشند تا آلودگی هایمان از بین برود.
*حضرت زهرا(س) در خصوص نشانه های شیعه خود می فرمایند: «اگر نسبت به اوامر ما آمر بوده و از نواهی ما اجتناب می کنید شیعه ما هستید». بنابراین تبعیت، فرع بر ولایت نیز هست. چنان که در زیارت عاشورا آمده است، نشانه تقرب اهل بیت(ع) موالات و برائت از دشمنان ایشان است.
*زجری که دشمن به امام کاظم(ع) داد، در میان ائمه اطهار(ع) منحصر به فرد است و همه غربت معصومین در ایشان خلاصه است. آن حضرت در پاسخ یکی از یاران که فرمودند شما که امکان خلاصی خود را دارید چرا این کار را نمی کنید؟ فرمودند به خاطر شیعیانمان؛ ما باید این غربت و مظلومیت را تحمل کنیم.
*در دفاع از امیرمؤمنان علی(ع) نیاز نداریم به کلمات و عبارات سخیف متوسل شویم؛ این کار بی سوادها و بی منطق ها است. ما دستمان پر است نیازی نداریم به این حرف ها.
*هیچ چیز مانند اشک بر اباعبدالله(ع) نمی تواند انسان ساز باشد؛ اصولا امکان سلوک بی امام حسین(ع) ممتنع است. اگر نسبت به نماز بی توجهی کنیم توفیق اشک و حضور در مجالس اهل بیت(ع) را از دست می دهیم.